Scroll naar boven

Bewakingscamera's

Thermische detectie

Kentekenregistratie

ATEX Omgeving

Software en beheer

Deep Learning

Bewakingscamera

Om een juiste beslissing te kunnen maken bij de keuze voor een camerasysteem is in eerste instantie van groot belang dat u vaststelt wat u wilt bereiken met uw camerasysteem. Is het voor observatie, registratie, detectie of het in de gaten houden van processen? Het doel bepaalt samen met uw budget welk type camera voor u geschikt is. Er zijn drie doelen te onderscheiden, die verschillen in prijsklasse en de mate waarin de beelden eventueel door politie of justitie gebruikt zouden kunnen worden.

Een camera voor overzicht is betaalbaar, maar levert geen bruikbare beelden op voor politie en justitie.

Een camera voor herkenning vraagt een grotere investering. De beelden van deze camera’s kunnen voor politie en justitie dienen als ondersteuning van ander bewijs.

Een camera voor identificeren is een dure optie, maar geeft technische het beste resultaat voor politie en justitie.

Bij elk doel wordt een ander type camera gebruikt. Om te bepalen welke camera voor welk doel geschikt is, worden de resolutie, lichtgevoeligheid, zoomfunctie en beweegbaarheid beoordeeld.

 

Thermische detectie

De nieuwe generatie camera’s is voorzien van interne intelligentie en kan daardoor, behalve voor de drie voornaamste doelen, ook worden ingezet om u te alarmeren over een verandering in het beeld.

Deze verandering is het best weer te geven in een thermisch beeld; het contrast tussen de pixels is in een thermisch beeld duidelijker, waardoor het thermische beeld betrouwbaarder is voor het detecteren van personen.

Daarnaast kan het thermische beeld gebruikt worden voor het detecteren van brandgevaar door broei. Deze functie kan nuttig zijn bij bijvoorbeeld de opslag van cacaobonen of mest.

Kentekenregistratie

Onze kentekenregistratie cameras stellen u, in combinatie met de gebruikersvriendelijke software, in staat om eenvoudig kentekens (of delen van kentekens) uit het systeem op te roepen. U kunt hierbij diverse filters toepassen om alle registraties van het desbetreffende kenteken eenvoudig te achterhalen.

Daarnaast kan er een bepaalde sturing geactiveerd worden wanneer een bepaald kenteken zich aanbiedt. Denk hierbij aan het opensturen van een hek, slagbomen en/of schuifhekken op een expeditie terrein of het genereren van een notificatie voor vooraf ingestelde gebruikers zodat u op de hoogte gesteld wordt van de aanmelding van een bepaald kenteken.

ATEX omgeving

In explosiegevoelige ruimten/gebieden dient er gebruik gemaakt te worden van zogenaamde ATEX gecertificeerde producten. Deze dienen daarnaast onder vastgestelde richtlijnen geïnstalleerd te worden. Cebec levert deze producten en is in staat deze producten conform de richtlijnen te installeren.

Kijk voor een toepassing van ATEX camera’s bij ons project Greenergy.

Software en beheer

Het plaatsen van een camerasysteem is slechts de eerste stap in een dynamisch proces. De juiste software bepaalt hoe u uw camerasysteem het best kunt beheren. De huidige NVR’s (network video recorders) zijn in staat om u per mail op de hoogte te houden van de technische status van uw systeem. Het controleren van uw camera’s op fysieke verstoringen (denk hierbij aan spinrag en begroeiing) horen echter bij het wekelijkse beheer.

Onze systemen worden geleverd met de juiste software (IVMS 4200). Deze vrij verkrijgbare software is geschikt tot middelgrote camerasystemen (tot circa 50 camera’s). Voor grotere systemen adviseren wij de betaalde software (Hikcentral) te gebruiken om het systeem optimaal te kunnen beheren en het maximale uit het systeem te halen.

Deep learning.

Deep learning stelt computers in staat om nieuwe dingen te leren van grote hoeveelheden data. Het maakt hierbij niet uit of die data bestaat uit getallen, tekst, geluid of beeld.

Onze camera’s gebruiken deze techniek om grote groepen mensen tegelijk te analyseren en daaruit mensen te herkennen of onregelmatigheden te filteren en indien gewenst de gebruiker te alarmeren.  Hierdoor kan er actie ondernomen worden bij diverse typen incidenten, variërend van het simpelweg herkennen van een persoon (gezichtsherkenning) tot een pakketje dat wordt achtergelaten of personen die vanuit een onjuiste verkeersroute een terrein betreden.