Scroll naar boven

Kaartlezers

Biometrisch

Bouwkundige
weerstand

SKG Keurmerk

VRKI klasse
BK1 tm BK4

Beheer

Kaartlezers

De kaartlezer is een alternatief voor een biometrische lezer. De kaart of tag kan eenvoudig door een persoon bij zich worden gehouden, bijvoorbeeld door middel van een sleutelhanger of keycord.

De huidige kaartlezers zijn bestendig tegen kopiëren van kaarten en zijn veiliger dan voorheen. De verschillende protocols binnen de beschikbare kaarten zorgen ervoor iedere omgeving het beveiligingsniveau heeft wat er bij past.

 

Hieronder vindt u korte uitleg over de werking.

Proximity sensoren hebben een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur, dit komt o.a. door de afwezigheid van mechanische onderdelen. Ook het gebrek aan fysiek contact tussen de sensor en het gedetecteerde object draagt hier aan bij. Dus als we praten over een Proximity lezer hebben we het over een lezer welke contactloos een kaart of tag uit kan lezen, maar weten we nog niet welke kaartleestechniek er wordt gebruikt.

De MIFARE technologie is de meest gebruikte contactloze chipkaart ter wereld.

De techniek wordt gebruikt in meer dan één miljard chipkaarten en tien miljoen lezers. MIFARE staat voor Mikron (ontwikkelaar) en FARE (vervoersprijs).

Let op dat wanneer u spreek over toegangscontrole of beheer dat het slot (bouwkundig) altijd bepalend is voor het niveau bouwkundige maatregelen, de zogenaamde BK klasse. Informeer bij ons voor meer advies.

Biometrisch

De voordelen van een biometrische scanner is zonder twijfel de mogelijkheid om een deur te openen door slechts het aanbieden van een vinger aan de lezer. Ook is een biometrisch lezer niet vatbaar voor fraude in de vorm van het uitwisselen of stelen van een toegangskaart.

De bijgeleverde software stelt je in staat om 10 vingers per persoon in te lezen op deze manier is er altijd een vinger beschikbaar.

Cebec Beveiligingen Werkt al jaren met het merk suprema. Dit merk lezers wordt gebruikt door meerdere grote ondernemingen in Nederland (zie EAsy secure).

Standaard wordt dit merk geleverd met een gratis software pakket maar voor de grotere systemen is er ook een Cloud Based zover bekend dat u in staat stelt om meerdere locaties vanaf een centraal punt te beheren

Bouwkundige weerstand

Tekst hier.

SKG

U heeft graag een veilig gevoel thuis. Helaas beschouwen veel mensen dit veilige gevoel als vanzelfsprekend. Het is verstandig om een nare ervaring van een inbraak te voorkomen. Bovendien is er ook bij woonhuizen vaak sprake van een eis vanuit de verzekeraar.

Een goed slot kunt u herkennen aan SKG-keurmerk. Dit keurmerk beoordeelt de sleutel, het beslag en de scharnieren van hang- en sluitwerk. De verzekeraar eist vaak ten minste dat een woning het politiekeurmerk Veilig Wonen heeft, wat inhoudt dat de woning aan het niveau SKG met één ster voldoet. Dit betekent dat het hang- en sluitwerk weerstand biedt voor een tijd van drie minuten.

In plaats van deze bouwkundige voorzieningen wordt een elektronische oplossing ook als gelijkwaardig gezien. Daarnaast is het van belang uw kostbaarheden uit het zicht en het liefst in een kluis te bewaren.

VRKI klasse BK1 t/m BK4

De verzekeringsrichtlijnen verplichten u afhankelijk van uw risicoklasse tot een bepaalde kwaliteit van de gevelelementen (kozijn, raam, glas, hang- en sluitwerk). Deze worden in de VRKI beschreven door middel van de bouwkundige maatregelen (BK-maatregelen).

BK-maatregelen zijn bouwkundige maatregelen die bijdragen aan de inbraakwerendheid van de buitenschil of compartimenten van een gebouw. Dit betreft de maatregelen die betrekking hebben op de beveiliging van ramen en deuren (gevelelementen), zoals complete inbraakwerende gevelelementen, inbraakwerend hang- en sluitwerk, rolluiken en rolhekken.

Daarnaast zijn de muren, het dak en de vloer/kruipruimte van een gebouw bepalend voor het niveau van de bouwkundige weerstandsklasse.

Beheer

Het beheer van uw toegangscontrole is van groot belang om ongewenste personen buiten uw pand te houden. De software van toegangscontrolesystemen stelt de gebruiker in staat om toegangspassen en/of -badges te beheren. Zo kunnen passen in de software snel worden aangemaakt of geblokkeerd en kan er een complete passen/badge administratie bijgehouden worden. Indien dit niet adequaat wordt bijgehouden bestaat er een serieuze kans op wildgroei van passen en neemt het risico dat een toegangspas is verkeerde handen valt toe.

U kunt er als organisatie voor kiezen om dit beheer in eigen handen te nemen, maar kunt deze verantwoordelijkheid ook aan ons uitbesteden.

Cebec is al jarenlang partner voor diverse organisaties en VVE’s die het beheer van hun toegangscontrole aan ons toevertrouwen.